olen Markku Kontkanen.  MT-Huolto Oy:n palveluksessa olen ollut vuodesta 1978. olen nykyisin vastaava asentaja ja toimin myös työnjohdollisissa tehtävissä. Tunnen omakotitalojen ja taloyhtiöiden antennijärjestelmät, joten ota yhteyttä!

olen Markku Kontkanen.
MT-Huolto Oy:n palveluksessa olen ollut vuodesta 1978. olen nykyisin vastaava asentaja ja toimin myös työnjohdollisissa tehtävissä. Tunnen omakotitalojen ja taloyhtiöiden antennijärjestelmät, joten ota yhteyttä!

Päivitä pientalon TV-antenni teräväpiirtovalmiuteen

Omakotitalojen antennijärjestelmien ylläpito voi olla yllättävän haastavaa. Ajan tasalla olevia jakoverkkokaavioita ei useimmiten ole käytettävissä ja kotikonstein antennilaitteiden korjaaminen tai asentaminen voi olla ylivoimainen tehtävä.

Ammattilaisen ajantasalla olevilla mittareilla pystymme paikallistamaan ongelmien aiheuttajan ja useimmiten myös korjaamaan vian samalla huoltokäynnillä. Tarvittaessa annamme tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä, jos tilanteen korjaamiseksi täytyy tehdä suurempi asennustyö.

Asennustöitä tehdään myös talvella ja esteenä voi joskus olla kova pakkanen, liian kova tuuli tai runsaslumisina talvina paksut lumikinokset. Vaikka asentajillamme on turvavarusteet, valjaat ja köydet, edellytämme, että talon kattotrallit ja tikkaat ovat asentajille hyvässä sekä turvallisessa kunnossa.

Maaverkon tv-kanavatarjonta on jo todella runsasta ja lisääntyy koko ajan. Teräväpiirtolähetysten, eli HD-lähetysten vastaanotto edellyttää oikein valittuja antenneja ja niiden huolellista suuntausta. Myös vastaanottolaitteet täytyy olla Antenna Ready HD-merkinnällä varustettu.

Omakotitaloihin voidaan asentaa myös satelliitti-tv-antenneja. Maksullisten ohjelmien lisäksi on runsaasti tarjolla ilmaisia ulkomaisia ohjelmia esim. HotBird- ja Astra-satelliiteista. Jos satelliitti-tv-ohjelmat kiinnostavat, niin suunnitellun lautasantennin ja satelliitin väliin ei saa jäädä puita, taloja tai muita esteitä eli antennin pitää ”nähdä” suoraan satelliittiin. Myös puiden kasvaminen kannattaa ottaa huomioon suunnitelmissa.

Uusi lähetystekniikka edellyttää omakotiasujan VHF-antennin uudelleensuuntaamisen

Digi-TV:tä odottavat suuret muutokset. Vuoden 2017 alusta siirrytään vähitellen uuteen lähetystekniikkaan ja samalla tapahtuu taajuusmuutoksia.

Televisio-ohjelmien välittämisestä vastaava Digita toteuttaa taajuusmuutokset alueittain vuosien 2015-2016 aikana. Antennipäivitykset on tehtävä tänä aikana. Jos omakotiasukas haluaa kaiken nyt tarjonnassa olevan ohjelmatarjonnan, myös DNA:n lähettämät, vastaanotto edellyttää VHF-antennin suuntausta. Lue lisää HD-teräväpiirtoasennukset-sivultamme.

Kaiken tarvittavan tiedon antennitelevisiojakelusta ja kanavanipuista saat Viestintäviraston sivuilta.

Katso Sinulle hyödyllinen Linkit-sivumme.