Digi-TV:tä odottavat suuret muutokset. Vuoden 2017 alusta siirrytään vähitellen uuteen lähetystekniikkaan. Samalla tapahtuu taajuusmuutoksia. Jotta kanavat jatkavat näkymistään koti-TV:stä entiseen tapaan, on taloyhtiöissä tehtävä antennimuutostöitä.

Taloyhtiöiden ja julkisten kiinteistöjen, jotka eivä ole kaapeli-tv-verkossa, vaan ottavat lähetykset vastaan maaverkon kautta omilla antenneilla, on tehtävä kanavamuutokset. Lisäksi kaikkien yhteisantennijärjestelmien päävahvistimet on säädettävä uudelleen - tai mahdollisesti uusittava kokonaan.

Antennimuutokset eivät koske kaapelitalouksia. Omakotiasukkaita ja taloyhtiöitä koskee yhteisesti se, että mikäli he haluavat kaiken nyt tarjonnassa olevan ohjelmatarjonnan, myös DNA:n lähettämät, vastaanotto edellyttää VHF-antennin asentamista.

Televisio-ohjelmien välittämisestä vastaava Digita toteuttaa taajuusmuutokset alueittain vuosien 2015-2016 aikana. Antennipäivitykset on tehtävä tänä aikana. Käytännössä antenniurakoitsijat asentavat uuden/uudet näkymään nykyisten tv-kanavien tilalle.

Muutosvaiheessa Digita lähettää molemmat kanavat samanaikaisesti. Muutosvaihe voi kestää 3-6 kuukautta, mutta ajanpuutteen vuoksi muutosvaihe voi kiristyä 2-3 kuukaudeksi. 

Taloyhtiöiden ja isännöitsijätoimistojen tuleekin olla aktiivisia ja selvittää ajoissa antenniurakoitsijan kanssa, mitä töitä tarvitaan ja missä aikataulussa. Muutokset antennikeskuksissa on kannattavaa tehdäkin heti - näin kanavamuutokset onnistuvat ajallaan nopeasti.

Taloyhtiöiden asukkaiden jälkityöt

Kun kanavat on asennettu ja päävahvistimet säädetty, on taloyhtiön asukkaiden viritettävä televisionsa vastaamaan uusia taajuuksia. Moni ei välttämättä osaa virittää nykytelevisiota - se on haastavaa ammattilaisellekin. Kanavahaku on tehtävä uudelleen ja se saattaa vaatia tehdasasetusten palauttamista. Se taas ei välttämättä onnistu kaikissa televisioissa.

Muutokset eivät jää tähän. Uuden lähetystekniikan arvioidaan syrjäyttävän vanhan reilun kymmenen vuoden kuluessa - muutostilasta on tullut pysyvää, sillä kehitys menee koko ajan eteenpäin.

Laita viestiä tai soita meille, annamme tarjouksen näistä muutostöistä
(09) 759 7400.

 

OLEN MARKKU KONTKANEN.    MT-HUOLTO OY:N PALVELUKSESSA OLEN OLLUT vUODESTA 1978. OLEN NYKYISIN VASTAAVA ASENTAJA   JA TOIMIN MYÖS TYÖNJOHDOLLISISSA TEHTÄVISSÄ.   TUNNEN oMAKOTITALOJEN ja taloyhtiöiden aNTENNIJÄRJESTELMÄT,   JOTEN OTA YHTEYTTÄ!”

OLEN MARKKU KONTKANEN.
MT-HUOLTO OY:N PALVELUKSESSA OLEN OLLUT vUODESTA 1978. OLEN NYKYISIN VASTAAVA ASENTAJA JA TOIMIN MYÖS TYÖNJOHDOLLISISSA TEHTÄVISSÄ. TUNNEN oMAKOTITALOJEN ja taloyhtiöiden aNTENNIJÄRJESTELMÄT, JOTEN OTA YHTEYTTÄ!”

Jos olet nyt hankkimassa uutta televisiota, kannattaa ostaa sellainen, joka tukee uutta tekniikkaa -> HD DVB T2